perjantai 2. joulukuuta 2016

Pääkallo aiheiset hääkakut

Ensimmäiset tekemäni hääkakut ikinä ja miten ihanan persoonalliset niistä sai tehdä. Nämä kakut tein kesällä 2015 ystäväpariskunnan häihin ja kakkujen toivottiin toteuttavan samaa teemaa koristelun kanssa, eli pääkalloja sekä mustaa ja violettia. Tällaisiin kakkuihin päädyttiin yhdessä morsiammen kanssa ja täytteeksi valikoitua valkosuklaamoussea ja mustikoita. Olin super onnellinen, että onnistuin kaikkien kakkujen massalla kuorruttamisessa tasaisen hyvin ja oli ihana tehdä näinkin hurjalla teemalla kakkuja. Minusta on mahtavaa, että ihmiset pitäytyvät omassa tyylissään myös häissä ja tekevät juhlista oman näköisensä.



 

Hääpäivä oli yksi kesän kuumimpia ja koin hankaluuksia liimata mm. alaosan violettia nauhaa kakkuihin. Pääkallokuvioinnin toteutin käyttäen sapluunaa ja mustaa helmiäissuihketta. Onnistui mielestäni yllättävänkin hyvin vaikka koko prosessi oli todella sottainen ja sain pyyhkiä mustaa suihketta keittiön laittiasta ja kaluisteista vielä tovin kakkushown jälkeenkin. Mietin siinä sumutellessa, että kynäruisku ois varmaan aika kätevä. Kukat on tehty marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta ja pääkallot sokerimassasta. Itse hääpaikkalla päädyttiin siihen, että isotkin kukat asetettiin kakkujen päälle, jotta henkilökunnan olisi helpompi nostaa kakut tarjolle.


Mitä vielä pitäisi harjoitella, on kerroskakkujen tekeminen. Tämäkin olisi ollut kiva toteuttaa kerroskakkuna, mutta en uskaltanut siihen lupautua kokemuksen puutteesta. Lopputulos olisi saattanut olla katastrofi. Kerroskakkujen harjoitteleminen huvikseen vain on hieman haastavaa, koska oma perhe ei varmasti jaksa moista syödä. Täytyy joku tilaisuus keksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti