sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Gerbera-ja mansikkakakut väitöskahveille

Huhuh, pari vuotta vierehtänyt edellisestä päivityksestä ja taas on kertynyt lähinnä kakkuja postattavaksi. Pitää hiljalleen purkaa niitä koneelta tänne.

Muutamiin väitöskahvitilaisuuksiin olen saanut kunnian tehdä kakut.






Talven pimeillä on todella hankala saada hyviä kuvia. Kakkujen päällä on kaulintamassaa ja sokerimassasta tehtyjä gerberoita. Lisäksi reunuksia kiertää tummalla suklaalla tehdyt kiekurat. Kakkujen reunoihin kokeilin ensimmäistä kertaa tuota ombre-purostusta ja siitä tuli itseasiassa aika kiva. Se on vain aikaa vievää hommaa, joten jossakin välissä ehdin jo aavistuksen katua sitä valintaa.





Toiset väitöskakut olivat mansikkaiset. Kermakakkujen koristeena on sokerimassan- ja kaulintamassa sekoituksesta tehtyjä ruusuja, mansikoita sekä karviaismarjoja. Lisäksi viekä suklaalehtiä sekä kiehkuroita. Karviaismarjat olivat yllättävän kivan näköisiä kakun koristeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti